Ensimmäinen partioprotuleiri järjestetään kesällä

Elina Kivilä 20.3.2015 15.23 Ilmiöt ja tapahtumat 1 kommentti

Suomen Partiolaiset ja Prometheus-leirin tuki ry järjestävät tänä kesänä ensimmäisen partioteemaisen Prometheus-leirin.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat nuorten aikuistumisleirejä, joita järjestää Prometheus-leirin tuki ry. Sekä järjestö että leirit ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Tänä kesänä yhdistys järjestää ensimmäistä kertaa partioteemaisen Prometheus-leirin yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa.

– Partioprotu on kuin tavallinen Prometheus-leiri, jossa on mukana partiotapoja ja -taitoja. Tai sitten se on kuin partioleiri, jossa pohditaan protulla käsiteltäviä teemoja, kuvailee Prometheus-leirin tuki ry:n varapuheenjohtaja Ansku Ahvenainen.

Partioprotu järjestetään heinä-elokuussa Espoon Nuuksiossa, jossa on esimerkiksi mahdollista tehdä haikkeja kansallispuiston alueella. Leirejä on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain.

Protuleirillä nuori oppii tuntemaan itseään paremmin

Protuleireillä kannustetaan 8.–9.-luokan käyneitä nuoria pohtimaan omaa elämänkatsomustaan ja ymmärtämään sekä omia että muiden näkemyksiä. Leirit kestävät viikon ja niille voi osallistua kuka tahansa uskontokuntaan katsomatta. Partioprotulle voivat osallistua myös muut kuin partiolaiset.

– Leireillä käsitellään erilaisia aiheita keskustelujen, leikkien, näytelmien ja muiden toiminnallisten ohjelmanumeroiden avulla. Päivittäin vaihtuvia aiheita ovat esimerkiksi yhteiskunta, erilaisuus ja syrjintä, ihmissuhteet ja seksuaalisuus sekä maailmankatsomukset, Ahvenainen kertoo.

Prometheus-leiriä voi aikuistumisleirinä verrata evankelis-luterilaisen kirkon rippikouluun. Partiorippileirejä on järjestetty jo vuosikymmenien ajan.

– Partiomenetelmä on niin onnistunut juttu, että haluamme viedä sitä myös muihin ympäristöihin. Partiolukio, riparit, esikoulukampanjat ja nyt protuleirit ovat siitä hyviä esimerkkejä, sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Ensimmäinen partioprotuleiri järjestetään Nuuksiossa 26.7.–2.8.2015. Ilmoittautuminen leirille alkaa maaliskuun aikana.

Teksti: Elina Kivilä, kuva: Jani Rutanen / Protu

Vastaa käyttäjälle Jani Rutanen, Protu tiedotusjaosto Peruuta vastaus