Näyttelijä Jenni Kokander: Sattuma toi partion osaksi Irma Rönkön sketsihahmoa

Partiojohtaja 11.12.2015 15.32 Ihmiset 0 kommenttia

Sadattuhannet suomalaiset ovat seuranneet lauantai-iltaisin, miten Jenni Kokanderin esittämä sketsihahmo Irma Rönkkö selviää viihdeohjelma Putouksen sketsihahmokilpailussa. Partio ja erityisesti partiolaisten adventtikalenterit ovat olleet lähellä Irman sydäntä koko ohjelman ajan.

Partiomestaria ei saa enää esittää Ylellä – koko ohjelmaformaatti loppuu

Partiojohtaja 28.8.2015 12.58 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Viestintäviraston päätöksen mukaan Partiomestari-ohjelma on sponsoroitua sisältöä. Tuotantoyhtiön mukaan päätös on harmillinen, koska vastaavia ohjelmia ei voi enää tehdä.

Asusta arkiasusi partiovivahteilla

Elina Kivilä 6.5.2015 16.39 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Partiojohtaja kokosi vinkkejä siitä, kuinka arkipukeutumiseen ja persoonalliseen tyyliin voi saada inspiraatiota partiosta.

Partiolaiset huippumuodin inspiraationa

Elina Kivilä 6.5.2015 16.38 Ilmiöt ja tapahtumat 1 kommentti

Partioasuun liittyy paljon historiaa, tarinoita ja symboliarvoa. Ei ole siis ihme, että partiolaisista otetaan aika ajoin inspiraatiota muotisuunnittelussa ja stailauksessa.

Partioaiheille olisi taas tilaa kirjamarkkinoilla

Elina Kivilä 5.2.2015 17.41 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Noin 60–70 vuotta sitten elettiin partioromaanien kulta-aikaa. Sittemmin partion esiintyminen kaunokirjallisuudessa väheni huomattavasti. Olisiko partion aika vallata kirjahyllyt uudelleen?

Partioromaanien tarinoissa opitaan kansalaistaitoja hurjien seikkailujen tuoksinassa

Elina Kivilä 5.2.2015 17.40 Ihmiset 0 kommenttia

Käytettyjä tavaroita myyvistä liikkeistä voi löytää vuosikymmeniä vanhoja nuorten seikkailukirjoja, joiden päähenkilöt ovat partiolaisia. Monet partiokeräilijät etsivät näitä kirjoja kokoelmiinsa. Vanhat partioseikkailut ovat edelleen avartavaa luettavaa.

Kun eräretki muuttuu painajaiseksi: Markku Karpion Selviytymispeli

Partiojohtaja 9.10.2014 13.49 Ihmiset 0 kommenttia

Kirjailija Markku Karpion yhdeksäs romaani opettaa lukijaansa kunnioittamaan luontoa ja toisia ihmisiä. Selviytymispelissä tarpojaikäiset pojat ovat pulassa. Partiopoikien vaellusta uhkaa kova pakkanen, eivätkä poikien välit ole selvät.