Jäsenmaksun maksaneiden määrä on lähtenyt kasvuun

Riina Haapala 24.8.2013 12.37 Ilmiöt ja tapahtumat 1 kommentti

Kasvuennätyksen teki Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, joka nosti jäsenmääräänsä lähes kahdeksalla prosentilla. Myös Uusimaa ja Häme kasvattivat piirejään yli sadalla jäsenellä.

Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneiden määrä kasvoi vuodessa 1,8 prosenttia. Vertailu tehtiin heinäkuun viimeisenä päivänä.

Kovinta kasvu oli Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa. Piiri nosti jäsenmääräänsä jopa 7,7 prosenttia. Tämä tarkoittaa lähes 677 partiolaista enemmän kuin viime vuonna. Uudenmaan Partiopiiri nosti jäsenmääräänsä kolmella prosentilla (109 uutta jäsentä) ja Hämeen Partiopiiri 1,9 prosentilla (162 uutta jäsentä).

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Anna Munsterhjelm, miten kasvutavoitteet saavutettiin?

– Kaksi vuotta sitten lippukunnat ja piiri sitoutuivat tekemään töitä jäsenmäärän kasvattamisen puolesta. Teimme markkinointimateriaalia, järjestimme kaikille avoimia tapahtumia ja lippukunnat paransivat laatuaan entisestään, Munsterhjelm sanoo.

Kasvuprojektin aikana Pääkaupunkiseudun Partiolaiset uudisti myös organisaationsa ja koko ajattelutapansa.

– Meillä on nyt erilainen PäPa kuin kaksi vuotta sitten. Se on suurilta osin ison asennemuutoksen ansiota, partio kuuluu kaikille.

Munsterhjelmin mukaan nyt juhlitaan vasta välitavoitteen toteutumista. PäPa:n tavoitteena on kasvattaa jäsenmääränsä 12 000 jäseneen.

Kaiken kaikkiaan jäsenmaksun maksaneita partiolaisia on nyt 48 840.

Teksti: Riina Haapala, kuva: Jaakko Pirttikoski, Suomen Partiolaiset.

 

Aiheesta muualla:
Jäsenmaksun maksaneiden määrä piireittäin 31.7.2013

    Pate Tapaninen

    Onko joku näppärä tilastonikkari jo tehnyt tästä jatkokehitetyn version, jossa olisi huomioitu piirien väestömäärien muutokset? Toiset alueethan kasvavat ja toisista väki vähenee, joten absoluuttinen jäsenmäärän muutos ei välttämättä ole niin relevantti mittari kuin väestöpohjaan suhteutettu. Ehkä?

Kommentoi