Ko-Gi ei ole salaseuratoimintaa

Partiojohtaja 17.1.2014 9.08 Mielipiteet 2 kommenttia

Palstalla vaihtuva kolumnisti pureutuu syvälle partion ytimeen.

Partiojohtajien jatkokoulutus, Kolmiapila-Gilwell-kurssi eli Ko-Gi, on tarkoitettu partiossa toimivalle aikuiselle, joka haluaa perehtyä partiotoiminnan tavoitteisiin ja menetelmiin, kehittää omaa toimintaansa partiojohtajana sekä viedä suomalaista partiotoimintaa eteenpäin.

Uskon, että koulutuksella ja osaamisen kehittämisellä saadaan aikaan parempaa laatua ja päästään paremmin asetettuihin tavoitteisiin. Uskon myös, että hyvää johtajuutta voidaan oppia ja sitä voidaan kehittää. Arvot ja visio ovat tärkeitä asioita ymmärtää ja omaksua, jotta voimme tehdä yhdessä maailmaa paremmaksi paikaksi elää.

Koulutus on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan oppimisprosessiin, joka kestää vuodesta kolmeen vuoteen omasta ajankäytöstä ja mahdollisuuksista riippuen. Koulutuksen ajan sinulla on apunasi henkilökohtainen ohjaaja. Luonto-osalla ja seminaarissa kouluttajat tukevat ja ohjaavat oppimistasi. Homman suola on ajatusten vaihto muiden partiojohtajien kanssa. Yhteiset keskustelut oman vartion kanssa ja koko porukalla antavat todella paljon voimaa ja kotiin vietävää.

Ko-Gi on perinteikästä koulutusta. Ko-Gi:lla on traditioita, mutta se ei ole salamyhkäistä salaseuratoimintaa. Lupaan kertoa henkilökohtaisesti kaikille kysyjille, mistä on kysymys, jos asia ei tässä selviä. Koulutus on aikuisille tarkoitettua johtamiskoulutusta, jossa käytetään kaikkia partiomenetelmän osa-alueita. Sähköisen opiskelun lisäksi leikimme, laulamme, istumme iltanuotiolla ja teemme partiojäyniä. Asumme leirillä vartioittain teltoissa ja valmistamme veturilla ruokaa. Pääsemme miettimään, reflektoimaan, kirjoittamaan ja puhumaan. Nostamme liput salkoon joka aamu. Oma vartio on tärkeässä roolissa. Koulutuksesta on hyötyä. Johtajan tärkeät ominaisuudet ovat rohkeus tehdä päätöksiä ja ratkaisuja hyvällä itseluottamuksella.

Johtaminen on viestintää. Hyvä johtaminen on avointa. Johtajuuteen kuuluu monikulttuurisen yhteiskunnan hyväksyminen ja ymmärtäminen.

Minä olen täydellisen ihastunut tähän koulutukseen. Lähde rohkeasti mukaan.

Teksti: Timo “Mudi” Muttonen, kuva: Pauli Korhonen

Kirjoittaja on Suomen Partiolaisten Ko-Gi-ryhmän puheenjohtaja

Ko-Gi-kurssille voi ilmoittautua 31.1. saakka. Lisätietoja löytyy täältä.

 

  May Edelmann

  Minä, Nalle, RaMe, nyt 73 v, nautin päivittäin siitä kasvamisesta omaksi itsekseni, minkä sain kokea kolmella Ko-Gi leirilläni -87, -88, -89.

  Ympärilleni osui näinä vuosina ihastuttavia ihmisiä, joiden jättämiä tunnejälkiä kannan. Mottoni on 1 + 1 = 3.

  Yksi merkittävimpiä asioita partiossa on edelleen, että ketään ei pudoteta pois ( Selviytyjät, tv-viihde jne)

  Epeli Rossi

  Partio on perseestä.Johtajat kiusaavat toisiaan ja ovat kateellisia toisilleen. Jakavat toislIleen ansiomerkkejä .Kävin kogileirin ja se oli ainut paras kokemus. Erosin partiosta,ei ole minua varten. Minua katsottiin pitkään jos olin tullut ravintolasta hiprakassa.Eikö partiolainen saa aikuisena ottaa viinaa esiintyä vapaa-aikana alkoholin vaikutuksen alaisena? partiossa en ikinä ryypänny. Huonoja muistoja mulla siis partiossa ja useita henkilöitä en voi sietää.Ovat itserakkaita ja olevinaan sellaista mitä eivät edes ole. Käytän pääministerin tuttua lausetta.” pitäkää tunkkinne” Poltin nuotiossa partiopuseron ,huivin ja kaikki merkit. Sanonta .Partiolainen,aina partiolainen. Ei todellakaan pidä paikkaansa-. Partiomummot ja papat saisivat jäädä eläkkeelle-. Ette ole enää nykyakajan maailamassa mukana-. Että näin.

Kommentoi