Suurin pudottaja -kilpailija Aatu: Laihdutusprojekti on vaativa vaellus

Partiojohtaja 28.3.2014 13.45 Ihmiset 0 kommenttia

Pohjanmaalaisen partiojohtajan tie vei televisioon laihdutusohjelmaan. Kantaako partioasenne kilpailussa pitkälle?

Kuortanelainen Aatu Ahola, 19, on mahdollisesti elämänsä vaikeimman taipaleen alkumetreillä. Kuortaneen Kuismat -lippukunnassa toimiva vartionjohtaja esiintyy pian Suurin pudottaja -televisiosarjassa, satojentuhansien katsojien olohuoneissa. Ohjelman kuvaukset ovat jo loppuneet, mutta kilpailijoiden muodonmuutokset ovat vielä yleisöltä salassa.

Ahola on harrastanut partiota jo yli kymmenen vuoden ajan. Mies uskoo, että hänen partiotaustastaan oli etua ohjelman eri vaiheissa.

– Partiolaiset ovat sisukkaita ja avoimia uusille haasteille. Pidin nämä kaksi seikkaa mielessäni laihdutusprojektin aikana. Sen ansiosta pystyin tekemään ohjelmassa asioita, joita en uskonut koskaan pystyväni tekemään.

Ahola ei ole kertaakaan katunut päätöstään lähteä mukaan tv-ohjelmaan. Hänen mukaansa partiolaisten “aina valmiina”-asenne auttaa sopeutumaan mihin tahansa tilanteeseen, jopa esiintymään ja laihduttamaan koko Suomen kansan nähtävillä.

Luonnossa liikkuminen on Aholan mielestä partion paras puoli. Hän vertaa julkiseen laihdutusohjelmaan osallistumista vaellukseen, jonka päämäärästä ei matkan alussa ole tietoakaan.

– Aluksi jatkuva videokameroiden läsnäolo jännitti, mutta vähitellen ne unohtuivat. Kuten eräretkelläkin, muuttui matkanteko helpommaksi taipaleen taittuessa.

Isokokoisuus ei ole ollut ikinä hidaste Aholan partiouralla. Hänellä on aina ollut hyvä peruskunto, joten hän on voinut tehdä partiossa kaikkea, mitä on halunnutkin.

– Partio on upea harrastus, jossa kaikilla on mahdollisuus kokeilla ja tehdä eri asioita. Vaativistakin vaelluksista selviää vaikka pelkällä sisulla, jos todella haluaa.

Leirikeittiöstä maailmalle

Ahola valmistuu tänä keväänä ravintolakokiksi. Nuorimies haaveilee työpaikasta hienossa ravintolassa. Hän hyödyntää ammattitaitoaan myös partiotapahtumien muonituksessa.

Partio-olosuhteissa kokkaaminen on Aholan mielestä inspiroivaa: yksinkertaisiakin kenttälounaita saa piristettyä, kun mukana kuljettaa monipuolista maustevalikoimaa. Muonittaja saattaa siis yllättää ruokailijat myös makaronimössöä erikoisemmilla ateriavaihtoehdoilla.

Ex tempore -retkeilijänä itseään pitävä Ahola nähdään seuraavan kerran huivi kaulassa huhtikuisessa vaeltajaviikonlopussa Seinäjoella. Hän ei kuitenkaan tiedä vielä muusta tulevaisuudestaan rakkaan harrastuksensa saralla. Mieli vetäisi maailmalle kokeilemaan eri kulttuurien keittiöitä ja kenties opiskelemaan lisää.

Yksi asia on kuitenkin varma: tulevaisuudessa “kokille kiitos!”-huutoa kuuntelee leirikeittiössä varmasti erinäköinen partiopoika kuin aiemmin.

Teksti: Ines Sirén, kuva: Ava

Suurin pudottaja -ohjelman kauden ensimmäinen jakso nähdään Avalla sunnuntaina 30.3. kello 21.00. Aatu Ahola kilpailee vihreässä tiimissä äitinsä Merjan parina.

 

Kommentoi