Finnjamboree osoittaa partion vahvuuden

Partiojohtaja 23.10.2014 15.25 Mielipiteet 0 kommenttia

Miljoonia työtunteja, euroja, hikipisaroita ja kokouspullia myöhemmin meillä on edessämme Finnjamboree 2016:n päättäjäiset. Kohderyhmällä on ollut hauskaa ja aikuisilla myös. Onko leiri onnistunut vastaamaan niihin moniin tarpeisiin, joita nykypäivän partiolla on?

Finnjamboreen yhtenä tavoitteena on kasvattaa ja kehittää osallistujiaan ja tekijöitään. Projekti toteuttaa tiettyjä partion kasvatustavoitteita. Lisäksi partiomenetelmä on käytössä kaikessa kohderyhmän toiminnassa leirillä ja ennen leiriä. Finnjamboree luo uuden kulttuurin myös partion vapaaehtoisten tekemiseen. Aikuiset pitävät hauskaa, tuntevat itsensä tärkeiksi partiokasvatuksen mahdollistajiksi ja kerryttävät samalla omaa osaamistaan valitsemassaan pestissä.

Finnjamboree on myös tapa kehittää partion sisäistä ja ulkoista kuvaa. Projektiorganisaatio on koottu kunnianhimoisesti ja ennakkoluulottomasti, joskin hyvin yksinkertaisesti projektin tavoitteiden toteuttamiseksi. Projektin tavoitteena on näyttää ulospäin niin houkuttelevalta, että vapaaehtoistyötehtäviin halutaan myös partion ulkopuolelta. Finnjamboree tunnistetaan Suomen suurimpana ja vaikuttavimpana vapaaehtoisprojektina, sellaisena joka näyttää hyvältä niin metsässä ja mediassa kuin CV:ssäkin.

Projektin tarkoituksena on lisätä partion avoimuutta, yhteistyötä ja kumppanuutta. Tavoitteena on koota yhteen 15 000 partiolaista ympäri Suomea ja maailmaa. Partiolla on mieletön mahdollisuus osoittaa yhdessä tekemisen ja avoimuuden vahvuus tässä ajassa, joka eriytyy ja sulkeutuu kiihtyvällä tahdilla.

Finnjamboree tehdään kaikille partiolaisille ja jokainen suomalainen partiolainen kokee Finnjamboreen omakseen, riippumatta siitä, pääseekö hän tällä kertaa itse paikalle. Myös partion olemassa olevat ja uudet yhteistyökumppanit pääsevät myös osaksi yhteenkuuluvuudentunteeseen.

Suomalaiselle partiolle hyväksytään strategia vuosille 2015–2018 Mikkelin jäsenkokouksessa. Strategiakauden keskellä, vuonna 2016, on tulossa merkittävin, suurin, kaunein ja tuloksellisin partion strategian toteuttaja, jota maa päällään kantaa. Luonnollisesti tämä tulipunaisena hohtava tähti eli Finnjamboree 2016 toteuttaa  hyväksyttävää partion strategiaa.

Ei ole parempaa tapaa saada partiolaiset tekemään jotain yhdessä kuin tehdä sitä Finnjamboreella. Oli tavoitteena sitten opettaa partiolaiset kävelemään käsillään tai tehdä partiosta avointa kaikille, on Finnjamboree ainutlaatuinen työkalu partion johtamiseen kohti yhteistä suuntaa.

Finnjamboreen nimi julkaistaan lauantaina 25.10. livenä netissä! Älä missaa tätä tapahtumaa vaan seuraa tapahtumia www.finnjamboree.fi ja Facebookissa fb.com/Finnjamboree2016.

Teksti: Viljami ”Viltsu” Hätönen, kuva: Erkkitapani Hintsa.

Kirjoittaja on Finnjaboree 2016 ohjausryhmän jäsen ja Suomen Partiolaisten kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen.

Kommentoi