Riina Haapala on Partiojohtajan uusi päätoimittaja

Elina Kamppari 1.5.2015 17.51 Ihmiset 0 kommenttia

Juuri medianomiksi valmistuva Riina Haapala on tehnyt partioviestintää 15-vuotiaasta saakka.

Riina Haapala, 23, aloittaa Partiojohtajan päätoimittajana 1.5.2015 alkaen. Haapalan kotilippukunta on Hiistulen Tytöt Uudeltamaalta, mutta nykyisin hän toimii aktiivisena Pohjolan Pirteissä Pohjanmaalla.

Haapala on juuri valmistumassa journalismiin suuntautuneeksi medianomiksi. Kiinnostus toimittajan työhön syttyi aikanaan, minkäs muunkaan kuin partion kautta.

– Näin silloin ilmestyneessä Vartiojohtaja-lehdessä ”Haetaan toimittajia” -ilmoituksen. Päätin hakea mukaan ja siitä se sitten lähti.

Nyt, kahdeksan vuotta ilmoitukseen vastaamisen jälkeen, jatkaa Haapala hyväksi havaitulla partiojournalismin polulla.

– Tavoitteena on, että Partiojohtajassa on laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä myös jatkossa. Lehdellä on tärkeä rooli siinä, että tartumme myös vaikeisiin aiheisiin, Haapala summaa.

Hänellä on halua laajentaa lehden maantieteellistä aluetta.

– Neljä vuotta Oulussa asuneena näkisin, että lehdessä pitäisi olla enemmän koko Suomea koskevia juttuja. Se onnistuu parhaiten niin, että saamme sekä kuvaajia että toimittajia aktiivisesti mukaan ympäri maan, Haapala toteaa.

Partiojohtajaa keväästä 2012 saakka luotsannut Anni Emilia Alentola muutti viime syksynä Ruotsiin ja jatkaa partiota Södermalms scoutkår -lippukunnassa Tukholmassa.

Haluatko mukaan tekemään Partiojohtajaa?

Haemme skarppiin toimituskuntaamme taitavia ja innostuneita toimittajia! Partiojohtajan toimittaminen on luottamustoimi. Pestissä saat lisää koulutusta journalismiin, opettelet verkkolehden toimittamista ja tapaat mielenkiintoisia ihmisiä. Kiinnostaako? Kysy lisää lehden arjesta ja lähetä juttunäytteesi lehden päätoimittajalle: Riina Haapala, etunimi.sukunimi@partio.fi, p. 040 72 68 214.

 

Teksti: Elina Kamppari, kuva: Julia Sieppi

Kommentoi