Yhdysvaltain partiopoikajärjestö luopuu homokiellosta kattojärjestötasolla

Partiojohtaja 28.7.2015 7.56 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Yhdysvaltain partiopoikajärjestö hyväksyy nyt koko jäsenistöönsä myös homoseksuaalit jäsenet. Lippukunnat voivat kuitenkin edelleen itse päättää jäsenehdoistaan.

Yhdysvaltain partiopoikajärjestö Boy Scouts of American (BSA) toimintaa ohjaava neuvosto on viime yönä Suomen aikaa vahvistanut päätöksen siitä, että järjestö sallii jatkossa myös homoseksuaalit partiojohtajikseen ja työntekijöikseen.

Viime viikolla BSA:n hallitus kannatti muutosta yksimielisesti. Eilen kokoontuneen neuvoston paikalla olleista jäsenistä 79 prosenttia äänesti muutoksen puolesta. Sääntömuutos tulee voimaan välittömästi.

Vuonna 2014 BSA luopui homokiellosta alaikäisten jäseniensä osalta. Eilisen päätöksen myötä keneltäkään, edes aikuisilta partiojohtajilta, ei enää ole pakko evätä BSA:n jäsenyyttä seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Boy Scouts of American hallituksen puheenjohtajan Robert Gatesin mukaan päätös johtuu yhteiskunnassa tapahtuneista “sosiaalisista, poliittisista ja juridisista muutoksista”.

Käytännön toiminnassa syrjintä voi jatkua

Järjestön tiedotteen mukaan paikalliset osastot kuten lippukunnat voivat kuitenkin edelleen itse päättää omia partiojohtajiaan koskevista jäsenehdoistaan. Lippukunnat voivat uskonnolliseen taustaansa vedoten evätä jäsenyyden haluamiltaan aikuisilta, myös homoseksuaaleilta.

Boy Scouts of America saa yli 70 prosenttia rahoituksestaan erilaisilta kirkkokunnilta. Järjestön säännöissä on määritelty, että ateistit ja agnostikot eivät voi liittyä BSA:n jäseniksi.

BSA:n linjauksista on käyty jo pitkään keskustelua sekä järjestön sisällä että mediassa. Myös useat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet aiheeseen kantaa vuosien varrella.

Suomen Partiolaisten mukaan partiotoiminta on Suomessa avointa kaikille esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen tai uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta.

Teksti: Partiojohtajan toimitus, video: Boy Scouts of America

Lisää aiheesta:

Boy Scouts of American tiedote

Boy Scouts of America sallii homot jäsenikseen, muttei johtajiksi (Partiojohtaja 24.5.2013)

Madonna pukeutui partioasuun ja puolusti homoja (Partiojohtaja 18.3.2013)

Kommentoi