Suomen Partiolaisten puheenjohtaja aloittaa kokoomuksen ohjelmapäällikkönä

Riina Haapala 16.12.2015 18.56 Yleinen 16 kommenttia

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja jättää työnsä Lukiolaisten Liitossa ja aloittaa helmikuun alussa työt kokoomuksessa.

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm aloittaa työt Kansallisen Kokoomuksen ohjelmapäällikkönä. Ohjelmapäällikkö vastaa puolueen ohjelmatyön kokonaisuudesta. Munsterhjelm on viimeiset puolitoista vuotta työskennellyt Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä.

Julkisessa Facebook-päivityksessään Munsterhjelm perustelee valintaansa sillä, että se tuntuu oikealta.

– En ole missään nimessä jakanut enkä jaa kaikkia puolueen linjauksia tai toimintatapoja, mutta olen aina jakanut arvot ja sen asenteen, joka minusta erottaa kokoomuslaiset muista, Munsterhjelm kirjoittaa.

Munsterhjelm sanoo lähtevänsä nykyisestä työpaikastaan, koska hänelle motivoivinta on ongelmien ratkaiseminen. Hän uskookin kokoomuksessa olevan enemmän ratkottavia ongelmia kuin Lukiolaisten Liitossa.

– Uudessa työssä pääsen ratkomaan isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä ja tekemään itselleni aivan uudenlaisessa ympäristössä ja uudistamaan toimintaa. Niitä odotan paljon, Munsterhjelm sanoo.

– Samat asiat motivoivat minua partiossakin ja silloin tiedän saavani myös itsestäni parhaan irti.

Munsterhjelm kertoo, ettei uusi työ vaikuta hänen pestiinsä Suomen Partiolaisten puheenjohtajana.

– Partiostahan ei puheenjohtajakaan saa minkäänlaisia palkkioita tai korvauksia, joten töissä on käytävä. Tämä uusi työ ei vaikuta luottamustehtävääni tai toimintaani partion puheenjohtajana sen kummemmin kuin mikään muukaan työ, esimerkiksi nykyinen hommani Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä.

Ajankäyttö on kuitenkin Munsterhjelmin mielestä haaste. Työt, joista hän pitää, vievät paljon aikaa ja ne vaikuttavat partioon käytettyyn aikaan.

– Nyt ehdin käyttää partioon suunnilleen neljä tuntia päivässä, vaikka enemmällekin olisi tarvetta.

Suomen Partiolaisten hallituksen yhteiskuntasuhteista vastaava jäsen Daniel Sazonov valittiin marraskuussa Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi.

Suomen Partiolaiset on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö.

Teksti: Riina Haapala, kuva: Robert Sundman

  Ville T

  Voisi olla järkevää irtisanoutua partiolaisten puheenjohtajuudesta tässä vaiheessa ja Danielin myös hallituksesta. Puoluepoliittisesti sitoutumattoman järjestön puheenjohtaja ei voi olla puoluepoliittisen järjestön ohjelmajohtaja. Jonkinlaista tyylitajua luulisi olevan.

  Akseli Meskanen

  Luottamushenkilöiden luottamus mitataan tietysti tominnassa itsessään ja valintatilanteessa edelleen. Kumpikin, Anna ja Daniel on valittu partiotoiminnassa hallituksen tehtäviin jossa ollaan osa kokonaisuutta sekä jatkuvassa raportointiyhteydessä mm. partioneuvostoon. Mikäli tominnasta paistaisi läpi jonkinlainen (puolue)poliittinen tominta tai agenda, varsin nopeasti rekyyli tulisi silmille. SPn hallituksessa noudatetaan yhdessä hyväksyttyä ja valmisteltua toimintasuunnitelmaa, edelleen partioneuvoston hyväksymää ja valvomaa. En kyllä ole huolissani.
  Tämä kommentoija on istunut niin piirihallituksessa, partioneuvostossa kuin SPn hallituksessakin.

  Ville T

  Toki näin on. Kyse on myös julkisuuskuvasta. On merkittävä riski, että tätä tullaan käyttämään voimakkaasti partiota vastaan. Asiaa voisi ajatella niinkin, että puheenjohtajana olisi henkilö, joka tekee myös Vihreiden, Perussuomalaisten tai vaikka Kommunistisen puolueen ohjelmaa.

  Hallitusjäsenyys on kuitenkin eri asia kuin järjestön keulakuvana toimiminen.

  Kimmo Heikkinen

  Ei tunnu hyvältä että partiojärjestön johtavat henkilöt ovat noin vahvasti sidoksissa johonkin puolueeseen ja vielä useampi samaan. Harmi kyllä henkilöiden kannalta, mutta partio ei voi olla Kokoomuspuolueen eikä minkään muunkaan puolueen alajärjestö. Minusta heidän tulisi erota.
  Akseli sanoo että poliittinen agenda ei paista läpi. Annahan päinvastoin sanoo että hän jakaa kokoomuslaiset arvot, vaikka partiojärjestön johtajana hänen pitäisi ensi sijassa edustaa partion arvoja. Sitten tullaankin kysymykseen ovatko partion ja Kokoomuksen arvot samat. Jos ovat niin lienee erottava, partiosta.

  AKa

  Partion ja Kokoomuksen arvot eivät kenties ole samat, mutta partio luo partiolaisille kasvualustan, josta kasvaa lopulta kaikenmoisia erilaisia ihmisiä. Ei taida olla sellaista puoluetta johon partiolainen ei voisi kuulua.

  Mielestäni partiolaisten pitäisikin olla vaikuttamassa siellä, missä päätöksillä on enemmän väliä, oli se sitten kokoomuksen, vihreiden, keskustan, persujen, vasemmiston tai ihan minkä tahansa muun puolueen väreissä.

  Ville T

  Politiikasta jos puhutaan, niin mikään ei minusta ole niin hienoa kuin se, että perinjuurin partiolaisen arvot omaava menee laatimaan johtamaan jonkun puolueen ohjelmatyötä. Partiossa on Annan aikana saatu valtavasti hyvää aikaan, eikä se haittaisi vaikka sama tapahtuisi jossain puolueessakin. Itse näen että politiikan ammattilainen voi hyvin toimia lukuisissa tehtävissä partioissa. Niitä juttuja, joissa oikein ei voi on paljon vähemmän.

  AKK

  Olisi ironista, että puoluepoliittisesti sitoutumaton järjetö rajoittaisi yhdenkään jäsenensä toimintaa politiikan parissa. Partiota ja politiikkaa ei vain tarvitse sotkea keskenään. Kuten edellä mainittiin, sitä että SP:tä johdetaan partion arvojen mukaisesti valvotaan.

  Karri A

  Mielestäni on häpeällistä, että Munsterhjelmin annetaan jatkaa tehtävässään SP:n puheenjohtajana vastaanotettuaan tuollaisen työn.

  Akseli Syrjälä

  Tässä tilanteessa Annan pitäisi erota. Politiikka ja partio ei sovi yhteen. Partio ei olla oikeistomyönteinen nuorisoliike.

  M.Huusko

  Tällaisessa tilanteessa olisi viisainta irtisanoutua.

  Jos sitoutumattomuus poliittisesti ei kiinnosta, niin ei ole luottamusta toimia puheenjohtajana.

  Akseli

  Jos Anna jatkaa puheenjohtajana, niin silloin Suomen partiolaiset eivät ole puoluepoliittisesti sitoutumaton nuorisoliike. Silloin väistämättä partio alkaa ajaa enemmän kokoomuksen arvoja.

  AKa

  Akseli, voitko avata miksi näin tapahtuu väistämättä ?

  ihaa

  Ehdottomasti pitäisi erota partiosta! Mietinpä oman lapseni jäsenyyttä uudelleen mikäli kokoomuslainen on johdossa.

  Karkki

  Samaa mieltä.

  Karkki

  Ehdottomasti negatiivinen signaali tuo politiikan tuominen partioon. Joko tai, eli ilman puoluekirjaa tai sitten leipätyötä puolueen kirjoilla.
  Milloinka aletaan vaatia jäsenkirjaa täysi-ikäisiltä jäseniltä.?

  Jussi

  Minulle kerrottiin juuri että myös Hämeen Partiopiirin piirijohtaja toimii aktiivisesti kokoomuksessa. Alkaa olla hieman liikaa yhden puolueen henkilöitä partion johtopaikoilla.

Kommentoi