Some menee metsään – Roihun leirisovellus nousi hitiksi

Partiojohtaja 19.7.2016 13.03 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Kauan odotettu Roihu 2016 -nimeä kantava mobiilisovellus näki päivänvalon heinäkuun alussa. Sovelluksen saaminen oli kaatua resurssipulaan, mutta lopulta se saatiin julkaistua lähestulkoon vapaaehtoisvoimin.

Roihu 2016 -sovellus julkaistiin virallisesti 7. heinäkuuta, vaikkakin beta-versiota päästiin testaamaan jo tätä ennen. Sovellus nousi julkaisupäivänään raketin lailla ladatuimpien sovellusten top-listoille. Ajatus RoihuAppin tekemisestä syntyi jo reilu vuosi ennen leirin alkua.

– Roihu eroaa aikaisemmista leireistä, sillä nyt kännykät ovat sallittuja ja verkonkin pitäisi toimia leirialueella, kertoo Sakari Kouti, joka on yksi sovelluksen kehittäjistä.

Ammattilaisen hinta ylitti budjetin

Sovelluksen rakentaminen alkoi sisällön ideoinnilla, budjetin tekemisellä ja tekijöiden pestaamisella.

– Vuosi sitten listattiin, mitä kaikkea appi voisi sisältää ja sitten sisältö karsittiin tärkeimpiin. Siitäkin huolimatta kävi ilmi, että sovelluksen teettäminen oli yli tuplasti budjetoitua kalliimpaa, Kouti kertoo.

roihuapp

 

Suunnittelun jälkeen Kouti ja muut sovelluksen kehittäjät alkoivat metsästää vapaaehtoisia tekemään sovellusta.

– Tekijöiden löytäminen ei ollut kovinkaan helppoa, mutta viimein tammikuussa lopussa löysimme muutaman innokkaan. Loppukeväästä aika meinasi kuitenkin loppua kesken, joten osaksi käytimme myös palkattua apua, Kouti kertoo.

Kaverikutsut karsiutuivat tärkeimpien tieltä

Huhuja on liikkunut myös leiritinderistä.

– Leiritinderistä lienee joku läpällä puhunut. Sovelluksen alkuperäisiin toimintoihin oli ajatuksena laittaa kaverikutsut ja muistojen aikajana. Nämä kuitenkin karsiutuivat pois resurssisyistä, Kouti toteaa.

Roihu 2016 -sovelluksen lopullisen version sisältö koostuu leirialueen kartasta ja ohjeista, jotka liittyvät muun muassa palveluihin, ohjelmaan ja turvallisuuteen. Myös ”paikat” kuten ruokalat, peseytymispaikat ja WC:t löytyvät info-osiosta. Lisäksi sovelluksessa on aktiviteetteja, eli pieniä tehtäviä, joita leiriläinen voi suorittaa Roihulla sekä leiriläisen henkilökohtainen profiili.

Sovelluksen voi ladata iOS:lle, Androidille ja Windows Phonelle sovelluskaupoista.

Teksti ja kuva: Antti Kylmänen

Lisää aiheesta:

Aina valmis somessakin – nykypartiossa opitaan myös viestintätaitoja (YLE uutiset 8.2.2016)

Yörasti sisätiloissa ja kännykät varusteena – partiokilpailuissa kokeiltiin sääntömuutosta (Partiojohtaja 23.4.2014)

Kommentoi