Partiojohtaja-lehti lakkautetaan vuodenvaihteessa

Partiojohtaja 1.12.2017 18.49 Yleinen 1 kommentti

Lehden lakkautus on osa Suomen Partiolaisten uutta verkkoalustahanketta.

Partiojohtaja.fi-lehti lakkautetaan tämän vuoden lopussa. Lehden lakkautus on osa partiolehtien uutta verkkoalustahanketta.

– Haluan kiittää kaikkia Partiojohtaja-lehden lukijoita näistä vuosista, sanoo päätoimittaja Riina Haapala.

– Toivon myös, että kaikki Partiojohtajan lukijat löytävät tiensä uudelle verkkosivustolle, jossa on entistä laajemmin partiojournalismia yhdessä paikassa.

Partiojohtaja-lehden puolella julkaistaan sisältöä vielä joulukuun aikana.

Suomen Partiolaiset tekee ensi vuoden aikana uuden verkkosivukokokonaisuuden, jossa kaikki partiosisällöt löytyvät samasta paikasta.

Sivuston yhteyteen rakennetaan myös verkkoalusta partiomedioille. Verkkoalustalta voi jatkossa lukea Partio-lehden toimituskunnan tuottamaa sisältöä sekä sisältöä, jota on nykyisin tuotettu Partiojohtaja-lehteen.

– Toiveena on, että verkkoalustalta löytyisi hyvin kattavasti ja valtakunnallisesti materiaalia, Suomen Partiolaisten markkinointisuunnittelija Jenni Lahtinen kertoo.

Projektia suunnitellaan jo hyvää vauhtia. Tällä hetkellä etsitään yhteistyökumppania toteuttamaan sivut. Valmista on tarkoitus olla syksyllä 2018.

 

Teksti: Riina Haapala ja Elina Kamppari, kuva: Eeva Helle

    O-P

    Onhan tämä ollut viime vuodet aika kuollut eikä mitään kehitystä ole tapahtunut. Minä vieläkin haikailen kustannussyistä lopetetun paperiversion perään (mielestäni ikävää, kun jäsenmaksua maksavilta, toimintaa ilmaiseksi pyörittäviltä aikuisilta karsitaan).

    Toivottavasti saadaan tuleva “verkkoalusta” (mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan) tavoittamaan valtaosa täysi-ikäisistä partiolaisista. Ongelma näillä verkkomateriaaleilla tuppaa olemaan, että niitä täytyy itse aktiivisesti seurata, siinä missä aikakauslehti löytää itsensä aamiaspöytään lähes automaattisesti. Hyvänä esimerkkinä esim. pk-seudun seurakuntien “Kirkko ja kaupunki”, jota tulee luettua vaikka kirkollisia asioita en muutoin seuraa ollenkaan. Ja ei, FB/Twitter/Insta/Snapchat/jne. syöte ei ole mielestäni se ratkaisu.

Kommentoi