Madonna pukeutui partioasuun ja puolusti homoja

Anni Emilia Alentola 18.3.2013 22.05 Ilmiöt ja tapahtumat 3 kommenttia

Poptähti Madonna otti kantaa sunnuntaina Boy Scouts of American (BSA) homokieltoon pukeutumalla palkintogaalassa partioasuun.

Seksuaalivähemmistöjen mediakuvaa puolustavan Glaad-järjestön mediagaalassa palkinnon jakanut laulaja piti 12-minuuttisen puheenvuoron syrjintää vastaan. Aluksi hän vaati BSA:ta purkamaan järjestön homokiellon. Tähti myös huomautti, että olisi halunnut kuulua poikapartiolaisiin, mutta järjestön säännöt eivät hyväksy myöskään tyttöjä jäseniksi.

– Myös minun pitäisi saada olla partiolainen. Ja heidän pitäisi muuttaa typeriä sääntöjään, Madonna vaati puheessaan.

Madonnan mielestä syrjintä on vain turhaa tuntemattoman pelkoa.

Muutkin kuuluisuudet ovat viime viikkoina ottaneet kantaa Yhdysvaltojen poikapartion homosyrjintään. Norjalaislaulaja Carly Rae Jepsen peruutti hiljattain BSA:n kesäjamboreelle sovitun konsertin kannanottona homojen syrjimiseen. Microsoftin perustaja Bill Gates puolusti homojen oikeutta partioon televisiohaastattelussa viime viikolla.

Suomen Partiolaiset muistutti maaliskuun alussa, että partio on Suomessa kaikille avoin harrastus eikä Suomen Partiolaiset jaa BSA:n näkemyksiä.

Madonnan partiokannanotosta uutisoi Suomessa ensimmäisenä The Voice.

Teksti: Anni Emilia Alentola

Lue lisää:

Voice: Madonna esitti julkisen vaatimuksen partioliikkeelle – hyväksykää homot jäseniksi

YleX: Homoja ei hyväksytä mukaan – Carly Rae Jepsen perui esiintymisensä partiolaisille

Suomen Partiolaiset: Partio on kaikille avoin harrastus

    Heidi Jokinen

    Madonnan tempaus osoittaa, että partio ei ole yhdentekevää!
    Amerikan malliin emme Suomessa marssi, mutta on hyvä tiedostaa, että laajasti tavoittavana ja perinteikkäänä nuorisojärjestönä partiolla on myös meillä saumaa toimia sekä varoittavana että etenkin innostavana esimerkkinä ja etuvartiona.

Kommentoi