Kuningas jakoi kunniakirjat tulevaisuuden johtajille

Jani Savolainen 11.4.2013 17.05 Ilmiöt ja tapahtumat 0 kommenttia

Value Based Leadership -koulutuksen päätösjuhlaa vietettiin tänään Ruotsissa. Kurssitodistukset jakoi kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Value Based Leadership -koulutuksessa oli mukana 12 suomalaista partiolaista. Suomalaisten lisäksi koulutettavia oli Virosta, Latviasta, Liettuasta, Tanskasta sekä Ruotsista. Ruotsissa koulutuksen päätösjuhlassa kurssitodistukset jakoi kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Koulutuksessa harjoiteltiin arvopohjaista johtamista. Arvoja siellä ei kuitenkaan tuputeta, vaan ne ovat kaikkien henkilökohtaisia.

– Tarkoitus ei ole löytää yhteisiä arvoja vaan tajuta, että kaikilla on erilaisia arvoja. Omien sekä muiden arvojen tunnistaminen auttaa toimimaan johtajana, kertoo kurssin kouluttaja Perttu ”Ropsu” Helle.

Kuuden kuukauden koulutukseen kuuluu neljä lähitapaamista, moduulia. Niiden lisäksi on erilaisia verkkotehtäviä sekä ryhmätehtäviä. Tärkeässä osassa on myös mentorointi, joka kestää koko koulutuksen ajan. Suomalaisten kurssilaisten mentoreina toimi eri yrityksissä esimiesasemassa olevia ammattilaisia.

– Mentoreiden kautta peilataan omaa johtajuutta. Koulutus ei tähtää johtajuuteen pelkästään partiossa, vaan ylipäätään elämässä, Helle sanoo.

Value Based Leadership -koulutuksen taustalla on Ruotsin kuninkaan perustama Ungt Ledarskap -säätiö. Koulutus on tarkoitettu 20–25-vuotiaille järjestöissä aktiivisesti toimiville nuorille. Koulutuksen toteuttaa Suomen Partiolaiset ja Scouterna.

Teksti: Jani Savolainen, kuva: Ruotsin partiolaisten kuvapankki.

Kommentoi